Leírás és Paraméterek
Nyugat-jávai kávé a Badung városhoz közeli Sunda régióból. Bár ez Jáva legrégebbi kávétermesztési területe, már csak néhány kávécserje maradt meg.
A termesztés 1400-1550 m magasságban folyik, és a kávébabokat kézzel válogatják ki a különböző fajtákból, mielőtt megmosnák őket.
Ez az kávé testességével és édességével nyűgöz le, ami ritkán fordul elő az indonéz kávék között. Egy csipetnyi csokoládéaromával.
Különlegességek
Indonéziában minden arabica kávét kézzel szednek, függetlenül attól, hogy kisgazdáktól vagy nagy ültetvényeken termesztett kávékról van szó. Ma a kávé több mint 90 %-át átlagosan egy hektár területű farmokon termesztik. Indonéziában a legszokatlanabb termelési módszer a „Kopi Luwak” előállítása. Az érett kávécseresznyét a cibetmacskák eszik. Az emésztés során a gyümölcs külső héját eltávolítják. Az ürülő kávébabokat összegyűjtik, megmossák és megszárítják.
Pörkölési fok: ϴϴɵ: Erősség: ϴϴɵ Test: ϴϴɵ
Gyártó | D&B |
Származási ország | Németország |