Leírás és Paraméterek
Csak a legjobb szemek felhasználásával a keleti ültetvényterületekről és Kuba központjából. A kávé nagy része a hegyláncok meredek lejtőin nő, átlagosan 400–800 m magasságban. Az ültetvényeket állami tulajdonú szövetkezetek kezelik. Műtrágyát nem használnak. A növények ellenőrzését és fejlesztését nagy körültekintéssel végzik, nagy értéknek tekintik természetes növekedésük fenntartását és bővítését. A kávéültetvényeket mindig az eredeti hagyományoknak megfelelően kezelték.
A legjobb kubai kávé a „Turquino”. Összehasonlíthatatlanul jól kiegyensúlyozott és fűszeres, teljes aromával és hihetetlenül hosszan tartó utóízzel. Alsó régiókban termesztik; ennélfogva alacsonyabb savtartalmú, mint más közép-amerikai kávékék. Gazdag és eredeti kávé igazi ínyenceknek. Íze a híres kubai szivarok jellegére emlékeztet. A bab színe egyedi, közép- és sötétbarna között van. Az ínyencek gyakran említik Kuba „Turquino” -ját a jamaicai Kék-hegy (Blue Mountain) és a hawaii Kona mellett.
őrlési fok finom, pörkölési fok 11200 erősség 11000 test 11120
Származási ország | Németország |