Leírás és Paraméterek
A feltörekvő Sidamo régió az ország déli részén, az Etióp-fennsík szélén található. A többi etióp régióhoz hasonlóan a kávét kis paraszti struktúrákban termesztik. Egy másik jól ismert kávérégió Etiópiában a Harar, amely az egyik legjobban növekvő régió a világon. A kávé szülőhelye Etiópia, a volt Abesszinia. A legrégebbi kávénövények leszármazottait az Etióp-felföldön találták meg. Ma az ország az Arabica legfontosabb exportőre. Körülbelül 12 millió etióp ember keresi a kenyerét azzal, hogy kávét termeszt többnyire kis ültetvényeken.
Az etióp kávét nem könnyű leírni. A kávé kedvelői lenyűgöző ízvilágot tapasztalnak az „Etiópia Sidamo” ivásakor. Különösen fűszeres, erős aromája markáns csokoládé utóízzel. Nagyon gazdag test, enyhén virágos jegyekkel, járul hozzá a kávé ízprofiljához.
Származási ország | Németország |